British Association for Modern Mosaic (BAMM)
BAMM promoot, moedigt aan en steunt uitmuntendheid in de hedendaagse mozaïekkunst.  Ze verhoogt de bekendheid van de moderne mozaiek bij het publiek door middel van tentoonstellingen, publicaties, evenementen en aanverwante leerzame activiteiten.  Leden hebben toegang tot de volledige website, niet-leden hebben slechts beperkte toegang.
Mozaiek links
M O Z A I E K S T U D I O
De volgende websites geven u toegang tot de wereld van de mozaïek, wereldwijd!  U kan er zich lid van maken of gewoon vrijblijvend op de hoogte blijven van wat er omgaat in de mozaïekwereld.  Veel van de sites zijn in het Engels, maar dat mag de pret niet bederven.

(klik op het logo voor de link naar de website)
Engeland
Home   |   Techniek   |   Materialen   |   Cursussen

Cursisten   |   Fotogalerij   |   Routemap   |   Contact

Mozaieklinks   |   Mozaiekboeken   |   Mozaiekgeschiedenis   |   Mireille Swinnen
Mozaïek startpagina's
Society of American Mosaic Artists (SAMA)
SAMA is toegewijd aan de promotie van de mozaïek en de vooruitgang van mozaïekkunstenaars door onderzoek, opvoeding en netwerking.  SAMA werd in 1999 gesticht door een kleine groep mozaïekkunstenaars die hun kennis, vaardigheid en interesse in mozaïekkunst wilden delen.  SAMA telt 800 leden met artiesten van alle niveaus, verzamelaars, leveranciers, en kunstleraars.  Jaarlijkse conferentie in maart!
Amerika
Mosaic Art Association of Canada (MAAC)
De missie van MAAC is het bevorderen van de mozaïekkunst en kunstenaars in Canada door het publieke bewustzijn van de mozaïekkunst te verhogen en door een ondersteunend netwerk van mozaïekkunstenaars en enthousiastelingen uit te bouwen.
Canada
Mosaic Association of Australia (Mos-OZ)
Mos-Oz is een a non-profit organisatie die in maart 2002 ontstond met een simpel idee: het organiseren van tentoonstellingen die moesten toelaten aan kunstenaars van alle niveaus en stijlen om hun werk te tonen en een gelegenheid te creëren voor creatieve groei.

Momenteel is Mos-Oz uitgegroeid tot een organisatie met drie belangen: Mozaïektentoonstellingen, Mozaïekopvoeding en Mozaïek die een verschil uitmaakt in de gemeenschap.
Australië
Mosaic Artists
Mosaicartists.org is een internet galerij voor leden van de mosaicartistsorg internet groep.  Deze galerij brengs leden-kunstenaars van over de hele wereld samen met kopers van mozaïekkunst.  Lidmaatschap is gratis, contact met verkopers gebeurt via email links en prijzen worden geafficheerd is USD.  Deze website heeft een handige zoekmotor: op artiestennaam, op onderwerp, op discipline, op materiaal, ...
Mosaic Yearbook
Deze website is de neerslag van het verzamelde werk van 413 kunstenaars wereldwijd gemaakt in 2006 in mozaïek.  Het toont 747 originele mozaïekwerken in alle mogelijke materialen en stijlen.  Ook beschikbaar in boekvorm en op CD-Rom.
Uw eigen mozaïekbijdrage voor jaarboek 2007 wordt aanvaard vanaf 1 oktober 2007!  Meldt u nu alvast aan voor de nieuwsbrief die u op de hoogte zal houden van de inschrijvingen!
Canada
Mozaïekplaza
Informatie informatie over je mozaïek als hobby en webwinkel.  Deze website heeft een galerij waar je je werkstuk kunt laten waarderen door andere bezoekers.  Hier kan je je werk ook kostenloos te koop aanbieden!  Registreren is gratis.
Mosaic Art Source
Mosaic Art Source wijdt zich aan de promotie van mozaïek als kunstvorm wereldwijd en geeft toegang tot kwalitatieve mozaïekmaterialen aan Canadezen.  Deze site heeft een fantastische weblog waar duizenden foto's van bezoekers wereldwijd opgeladen werden en waaraan u uw eigen foto's kan toevoegen.
Canada
Mosaic Atlas
Deze website is een verzamelplaats voor mozaïekfoto's uit locaties van over de hele wereld die moet toelaten nieuwe te leren over de mozaïekkunst wereldwijd en de kunstenaars die ze uitvoeren en om de plaatsen in je buurt of op reis te ontdekken waar mozaïek te zien is.  De site is gesorteerd op plaatsnaam, op naam van de inzender en op kunstenaarsnaam.  Lees hier hoe je  eigen foto's kan opladen.
Amerika
Chartres Mosaïque les 3R
Deze organisatie zet culturele evenementen op die gerelateerd zijn aan de mozaïekkunst.  Dit idee vloeit voort uit het werk van de Franse kunstenaar Raymond Isidore uit Chartres, die met zijn mozaïekkunst een sociaal project inspireerde en een hele wijk uitbouwde.  Bezoek de belangrijke tweejaarlijkse internationale tentoonstelling voor mozaïekkunstenaars of doe zelf mee!  Volgende editie in oktober 2008.
Frankrijk
International Association of Contemporary Mosaisict (IAMC)
Het AIMC verenigt architecten, mozaïekscholen, mozaïekkunstenaars, restaurateurs, kunstgalerijen, leveranciers van kunstmaterialen, studenten, kunstcritici en liefhebbers van deze kunst van over heel de wereld.
Italië
Mozaïekgilde
Een netwerk van 14 Nederlandse professionele mozaïekkunstenaars, met informatie over hun tentoonstellingen.  Aansluiten kan tweemaal per jaar tegen het lidgeld van € 95.00 en mits goedkeuring van het ingediende werk door de gilde.
Nederland
Mosaic Matters
Deze website fungeert als online nieuwsbrief waar u nformatie kan vinden over alles wat mozaïek aangaat.
Mozaiekverenigingen
Mozaiek.startkabel.nl
Mozaiek.startpagina.nl
Mozaiek.start.be
Mozaiek.startbewijs.nl
Mozaiek.boogolinks.nl
Mozaiek.beginthier.nl